CRESPIÁ

Genuino fragmento de «cinéma vérité» un trunyamen.

nota: 0.42

Crespià: The Film Not the Village (2003) per :movie_camera:Albert Serra:movie_camera: [GÈNERE: Tragicomedia rural amb números musicals; SUBGÈNERE: ‘Cinema verité’ / El poble / Festa major / Anys 80 – OPINIÓ: 🥳🥳🥳🥳 – TARGET: Veïns de Crespià] Cinta quaremfílmica grabada amb la pericia amb la que es feien les grabacions cassolanes de casaments, comunions i festes de Sant Joan als anys 90, que relata poc més d’una setmana a la petita vila gironenca de Crespià.

Veurem com un grup d’habitants no foten ni brot, es pasen el dia al bar bebent i jugant al parxís, i com gaudeixen de la festa major del poble del costat. Els seus personajes inclouen els esterotips de tot poble: El rocker senjse éxit que dona la tabarra amb la seva guitarra, el iaio juerguista que s’apunta a la colla dels que en tenen 20 mentre que ell ja passa dels 70, la (única) cambrera del (únic) bar convertida en la (única) noia atractiva del poble, el nen de quince anys enamorat de la cambrera que sap que n ote cap possibilitat, el tonto del poble que resulta que està forrat de pasta, el hippie festivalero que s’apunta a qualsevol sidral, l’alcalde i el vicari del poble, i el grup de jubilats que van a l’esglèsia rutinàriament.

Que volue que us digui. M’ha agradat. Tant per reflexar una realitat que podria pertanyer a qualsevol poble petit, com per sortir-se dels cànons del cinema comercial. En certa manera posar de manifest com de bé s’ho pasaven als pobles petits abans de l’era digital i de l’éxode cap a les poblacions majors.

Però no és un film que pugui recomanar, te una qualitat quaremfílmica que el fa molt poc atractiu pel públic general. Va ser la primera cinta del polèmic Albert Serra, i sembla que hi va renunciar. La cinta de Crespià mai va arribar a estrenar-se comercialment, així que esteu davant d’uan rara avis atractiva, precissament, per la seva condició de raressa.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *